Spring naar inhoud

Willem de Ridder

Read this in English

Willem de Ridder

“Wat jij hier ziet gaat over jou.”

Willem de Ridder (1939), een van de aartsvaders van de Nederlandse underground, is een graag geziene gast in Ruigoord. Willem de Ridder hoorde in de jaren zestig bij de internationale Fluxus beweging, hij schreef voor jeugdbladen als Hitweek en Aloha, maakte roemruchte radiouitzendingen als N8rit en Talkradio en was betrokken bij bij de oprichting van Paradiso en de Melkweg.

In Ruigoord vertelde hij vaak verhalen, maar ook was hij voorganger in een lentemis voor heidenen in de kerk waarbij hij met de aanwezigen op zoek ging naar de God/kracht in jezelf.

Willem de Ridder is verspreider van de filosofie van de spiegelogie: de werkelijkheid wordt zoals men haar beschrijft. Denken is aangeleerd en mensen zijn bang gemaakt voor wat andere mensen over hen denken. Zijn filosofie is kernachtig uitgedrukt in de zin op een van de vele tekstborden die in het dorp staan: ‘Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd’.
………………………………………………………………………………………………………………………..

Willem de Ridder “What you see here is about you.”

Willem de Ridder (b. 1939), one of the founding fathers of the Dutch underground, is a welcome visitor to Ruigoord.

In the sixties, he was a member of the international Fluxus movement, wrote articles for youth magazines like Hitweek and Aloha, hosted various illustrious radio broadcasts like N8rit and Talkradio and was involved in the foundation of well-known pop podium Paradiso and cultural center Melkweg.

In Ruigoord, he often performs as a master storyteller and he was also the pastor of a spring Mass for heathens in which he, with all those present, went in search of the God/power in oneself.

Willem de Ridder propagates a philosophy which translates roughly as reflectology: your environment is a mirror of your own thoughts, and reality can become the way you describe it. We are conditioned in the way we think, and are afraid of what other people might think of us. His ideas are expressed pithily in the slogan on a sign in the village: ‘It is never too late to have a happy childhood’.

Advertentie
One Comment leave one →
  1. 08/03/2012 15:20

    Kennen jullie mijn boek ‘Het Fluisterkind’ waar Willem de Ridder een aanbeveling voor schreef?

    ‘Janita Venema is een meester in het vertalen van het gedrag van kinderen. Je krijgt zicht op wie je werkelijk bent, wellicht voor het eerst in je leven … Kinderen reageren namelijk niet op wat volwassenen zeggen maar op wie zij van binnen zíjn. Precies dat is het waardoor je je volledige macht terug kunt grijpen. Niet de macht over anderen, maar over jezelf en je leven met jouw gezin. Geniet daarom met volle teugen van dit waardevolle boek’.

    Het boek is een werkboek (en methode) ter bevordering van het welzijn in gezinnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: