Spring naar inhoud

Simon Vinkenoog

Read this in English

Simon Vinkenoog

“Wat voel ik mij  thuis tussen deze geniale freelance-amateurs.”.

Bij talloze festivals en happenings was Simon Vinkenoog (1928-2009) als schrijver en dichter van de partij in Ruigoord. Hij las daar zijn gedichten voor, hield in 2008 de Ruigoordrede of was op een andere manier deel van de samenkomsten in Ruigoord. Op het schilderij zijn dan ook op de achtergrond de festivaltent en vlaggen te zien.

Vanwege zijn jarenlange inzet was Vinkenoog in 2003 de eerste winnaar van de Ruigoordtrofee. Deze trofee wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die zijn of haar talent belangeloos in dienst stelt van Ruigoord.

Rechts achter de dichter heeft Van der Vegt een brandstapel geschilderd, omdat hij ooit riep dat hij na zijn dood in Ruigoord verbrand wilde worden. Dat is niet gebeurd, maar na de begrafenis togen familie en vrienden naar Ruigoord om een vreugdevuur te ontsteken en zo zijn leven te vieren en het in stijl af te sluiten
………………………………………………………………………………………………………………………..

Simon Vinkenoog “I feel so at home among these brilliantfree-lance amateurs.”

Simon Vinkenoog (1928-2009) appeared at countless Ruigoord festivals and happenings in his capacity as a writer and poet, and when he recited it was like a fiery performance. In 2008, he was the speaker at the annual Ruigoord Rede.

He participated in many of the Ruigoord gatherings as a guest or a visitor, and that is why we see a festival tent and flags in this painting. All his years of dedication to Ruigoord gained Simon Vinkenoog the first Ruigoord trophy in 2003. This trophy is an annual prize awarded to people who offered their talents free of charge to Ruigoord’s benefit.

Van der Vegt painted a bonfire behind Simon: Simon once said that he wanted to be placed on a pyre to be burned in Ruigoord. Although that didn’t happen, family and friends came to Ruigoord right after his funeral to light an enormous bonfire to celebrate Simon’s life and to end it elegantly.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: