Spring naar inhoud

Interviews online

03/12/2009

Recentelijk maakte Mary Benjamins een aantal korte filmportretten over 6 Ruigoordse kunstenaars voor het Amsterdams Historisch Museum. Deze zijn van 5 oktober 2009 tot 5 februari 2010 te zien in het AHM als onderdeel van de expositie over Ruigoord. Mary Benjamins was gedurende twee jaar zakelijk leider in Ruigoord.

De interviews zijn  nu ook online te bekijken.

Aja Waalwijk
Theo Kley
Popke Bakker
Gea Schoenmakers
Rudolph Stokvis
Montje

Advertentie

Sixties Salon in beeld

25/11/2009

Begin jaren zeventig vervoerde de Magic Bus hippies uit het binnen- en buitenland op een theatrale tocht door het rumoerige en opstandige Amsterdam, langs onder andere de Lowlands Weed Company, langs het beeld van het Lieverdje op het Spui en door de Raadhuisstraat waar tijdens het huwelijk van Beatrix en Claus provo’s rookbommen hadden laten afgaan. De theatertour eindigde in de Nieuwmarktbuurt, in die jaren een zanderige vlakte vanwege de omstreden aanleg van de metro.

Rond 1975 kwam de bus in het niet lang daarvoor gekraakte dorp Ruigoord terecht en daar werd deze omgetoverd in de Luchtbus en blauw geschilderd met witte wolken. De Ruigoorders trokken ermee de wereld in, naar Marokko en India. Ze volgden de hippie trail, de route van de internationale groep reizigers die naar het oosten trok om nieuwe inzichten op te doen. Nog steeds maken ze met de bus tochten naar Christiania, Doel en andere vrijplaatsen in Europa. De bus is nog steeds in Ruigoord en dit jaar tijdens het jaarlijkse dorpsjuweel in Ruigoord, werd zijn 50ste verjaardag gevierd.

Tijdens de Sixties Salon vertellen Pillipes Sumeru, de initiatiefnemer van de Magic Bus, en een aantal Luchtbusreizigers uit Ruigoord over de avonturen van en met de bus. Met mooie verhalen, foto’s en muziek.

Sixties Salon in het AHM

17/11/2009

Eind jaren zestig vervoerde de Magic Bus hippies uit het binnen- en buitenland door het rumoerige en opstandige Amsterdam. In 1973 kwam de bus in het net gekraakte dorp Ruigoord terecht en daar werd deze omgetoverd in de Balloon Bus en blauw geschilderd met witte wolken. Ze trokken ermee de wereld in, naar Marokko, Azië en allerlei vrijplaatsen in Europa. Ze volgden de hippie trail, de route van de internationale groep reizigers die naar het oosten trok om nieuwe inzichten op te doen. De Europeanen en Amerikanen veranderden door het contact met de mensen en culturen van het oosten. Maar Azië veranderde ook door de komst van de hippies.

Tijdens de Sixties Salon worden deze verhalen verteld in het museum café van het Amsterdams Historisch Museum.

Tijd: 15.00 uur
Kosten: Gratis toegankelijk voor tentoonstellingsbezoekers
Locatie: Kassa tentoonstellingsruimte

(onder voorbehoud)

Artikel in het Parool

17/11/2009

Site ParoolEen bustocht, dertig jaar geleden, had blijvende invloed op het leven in Ruigoord.

en paar jaar had Professor Pi, zoals hij zich noemde, met zijn Magic Bus toeristen rondgeleid door magisch Amsterdam. Een alternatieve toer met een glaasje weetthee, het was het begin van de jaren zeventig. De zaken liepen niet geheel naar de wens van Pi en hij deed zijn bus cadeau. Aan het kunstenaarsvolk van Ruigoord, waar zijn voormalige buurvrouw Margrid van der Linden inmiddels ook was neergestreken.
De bus zou het leven in Ruigoord ingrijpend veranderen.

Lees het hele artikel op de site van het parool.

 

Shoot the Sixties!

07/11/2009

shoot the sixties

 

 

 

Maak kans op een flickr pro account door een impressie te geven van de n8 in het AHM. Wij zijn benieuwd naar jullie foto’s van de Ruigoord tentoonsteling! Lees hier meer over de fotowedstrijd.

Ruigoord By Night

06/11/2009

n8 web siteKom naar Ruigoord tijdens de Museum n8 2009. Laat je fotograferen in het bed, laat je e-mailadres achter en maak kans op een overnachting in de John & Yoko Suite in het Hilton Amsterdam.

Van 19.00 tot 02.00uur

The Sixties party of the year! Met muziek van de Rolling Stones, Beatles, The Who en andere jaren ’60 helden.

Compilatie van de opening

21/10/2009

Het is al weer even geleden, maar hier is een impressie van de opening van Ruigoord en Theater na tomaat in het Amsterdams Historisch Museum. Ook leuk als je een indruk van de tentoonstellingen wilt krijgen.

Ruigoord op Amsterdam FM

14/10/2009

Woendag 14 oktober wordt er om 15:00 uur op Amsterdam FM aandacht besteed aan Ruigoord en de tentoonstelling in het Amsterdams Historisch Museum. Bij dit gesprek zijn Theo Kley, Hans Plomp (geportretteerden) en Annemarie de Wildt (conservator van de Ruigoordtentoonstelling) aanwezig.

Audiofragmenten van de Opening door Radio Ruigoord

12/10/2009

Trommels en waldhoorn op de binnenplaats van het Museum

Fragment 1 van Radio Ruigoord

Openingstoespraak door directeur Paul Spies van het Amsterdams Historisch Museum

Fragment 2 van Radio Ruigoord

Arman, Diana Ozon en Hans Plomp tijdens de opening

Fragment 3 van Radio Ruigoord

Foto’s van de opening

06/10/2009
tags: ,

Voor een overzicht in beeld van de opening klik hier