Spring naar inhoud

Nicky Oosterbaan

Read this in English

Nicky Oosterbaan

“Geest is geboortig uit de stoffelijke wereld.”

Nicky Oosterbaan (1959) is de vaste barman van de Ruigoord-kerk. Hij draagt een pentagram, symbool van tovenaars, dat ook een van de kerkvensters siert. Hij kwam ooit mee met zijn leermeesteres om de glas-in-loodramen van de kerk van Ruigoord te restaureren. Daarbij ontwikkelde hij een techniek op basis van zijn kennis als goudsmid.

Nicky, van huis uit atheïstisch, verdiepte zich in die tijd in Jezus. ‘Zoek en gij zult vinden’ las hij in de bijbel. Hij zag het als een direct antwoord op zijn vraag dat hij met Pinksteren 1992 een huisje bemachtigde in Ruigoord. Zijn droomplek ligt inmiddels onder het asfalt. Hij heeft zijn atelier nu in een van de stenen huizen, waarvan de Amsterdamse gemeenteraad rond 2000 bepaalde dat die mochten blijven als atelier. Hij is voorstander van het plan om nieuwe ateliers te maken in Ruigoord.

Nicky’s belangrijkste bijdrage aan Ruigoord en het milieu is zijn geslaagde verzet tegen het storten van verontreinigde bagger in de Afrikahaven.
………………………………………………………………………………………………………………………..

Nicky Oosterbaan “Spirit emanates from the material world.”

Nicky Oosterbaan (b. 1959) is the regular barkeeper at Ruigoord church. He wears a pentagram, the symbol of magicians, which can also been seen in one of the stained-glass church windows.

Nicky originally came to Ruigoord to assist his teacher who was renovating the church’s stained-glass windows, and he developed a technique based on his knowledge as a goldsmith. During this period, Nicky, whose parents were atheists, became interested in Jesus. He read in the bible ‘Seek and you shall find’, and his prayers were answered in 1992 at the feast of Whitsun, when he managed to get a studio in Ruigoord. For all that, his dream house has now disappeared under concrete for the construction of the harbour.

He currently has his studio in one of the original brick houses, designated by the city of Amsterdam in the year 2000 to be used as ateliers. Nicky advocates the building of new studios in Ruigoord.

His main claim to fame in the village was to oppose successfully the dumping of polluted dredging in Afrika harbour.

Advertentie
3 reacties leave one →
 1. 29/12/2009 21:54

  Hoi Nikki
  Leuk je te volgen via de digi-snelweg.
  Ik ben een oud vriendje uit Tuindorp voor het geval je me niet kunt plaatsen!
  Ik heb vaak bij je gelogeerd.
  Na de IVKO zijn we elkaar uit het oog verloren.
  Ondertussen zijn we nu 30 jaar verder.
  Ee’n van mijn kinderen[Maurit]is laatst nog op Ruigoord geweest;begravenis van Simon Vinkenoog. Daar is hij een fan van.
  Mijn andere kinderen gaan overigens ook regelmatig naar jullie feesten toe!
  Groet Johan

 2. Ellen Wensveen permalink
  16/04/2010 19:55

  Hoi Nicky!
  Ik was vroeger (35 jaar geleden) je buurmeisje uit de Tjasker (no.47). Jij woonde, volgens mij, op no. 23 of 24 (3 hoog). We zijn ook (ik geloof niet tegelijkertijd) verliefd op elkaar geweest…Ik kwam je naam tegen toen ik een keer keek wat voor dingen er op Ruigoord te doen waren…Ik kan me nog veel herinneren van de tijd in de Molenwijk. Grappig om je naam weer tegen te komen! Wie weet kom ik je een keer tegen op Ruigoord…
  Groetjes, Ellen

  PS: Johan, die ook gereageerd heeft, kan ik me volgens mij ook nog herinneren…

 3. 17/06/2012 18:16

  Nicky,
  deze site – voor zover ik het kan zien – is drie jaar oud en ik heb geen idee of jij er ooit naar kijkt of dat mensen of machines jou attent zullen maken dat er een nieuwe reactie is voor je. Hoe dan ook, alles is een poging waard. Ik ben Rufus en door onvoorziene omstandigheden terug vanuit Kreta in Nederland. Zou graag weer contact willen opnemen en vernemen hoe het verder is gegaan met hierogliephen en stenen tijdperk godinnen.

  De Groeten van Rufus (rcc@yoniversum.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: