Spring naar inhoud

James

Read this in English

James

“Mother Earth is my true love.”

James is geboren in Sunderland (Engeland) waar ook Alice in Wonderland vandaan komt. Gevraagd naar zijn leeftijd antwoordt hij: “Vraag dat maar aan mijn tweelingzuster, de maan”. James kwam in 1997 naar Ruigoord als een van de ecologische activisten van Ruigoord Groenoord. Hij was specialist in het met spiegels verblinden van de chauffeurs van de vrachtauto’s met materiaal om de natuur te verwijderen. James spreekt voor degenen die niet kunnen spreken, de bloemen, de kikkers.

De Engelsman met de lange grijze haren heeft een caravan aan de rand van het dorp. Hij heeft zichzelf buiten het systeem geplaatst. Hij dicht, maar houdt er niet van als mensen moeten betalen om naar gedichten te luisteren. Daarom doet hij niet mee met de poëziefestivals in Ruigoord.

Hij voelt zich niet bedreigd door de oprukkende haven, maar wel door de mensen die ervoor zorgen dat de aarde steeds onleefbaarder wordt. ‘Moeten we straks allemaal zuurstofmaskers dragen?’
………………………………………………………………………………………………………………………..

James “Mother Earth is my true love.”

James is originally from Sunderland (UK), the hometown of Alice in Wonderland.
When asked about his age he answers: “You better ask my twin sister, the moon”.

James came to Ruigoord in 1997 as one of the Ruigoord Groenoord ecological activists. He specialized in using mirrors to dazzle truck drivers who delivered equipment that would demolish the nature.

James speaks for those who cannot speak for themselves, such as flowers and frogs.

The Englishman with long grey hair has a caravan on the edge of the village. He deliberately placed himself outside the system. He writes poetry, but does not like it when people have to pay to listen to poems. That’s why he does not participate in the Ruigoord poetry festivals.

James does not feel threatened by the encroaching harbour, rather by the people responsible for making the planet increasingly uninhabitable. “Will we all be forced to wear oxygen masks soon?”

Advertentie
One Comment leave one →
  1. ines van regenmortel permalink
    28/11/2009 20:23

    Hi James, everything OK? Kisses, Ines

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: