Spring naar inhoud

Sixties Salon in beeld

25/11/2009

Begin jaren zeventig vervoerde de Magic Bus hippies uit het binnen- en buitenland op een theatrale tocht door het rumoerige en opstandige Amsterdam, langs onder andere de Lowlands Weed Company, langs het beeld van het Lieverdje op het Spui en door de Raadhuisstraat waar tijdens het huwelijk van Beatrix en Claus provo’s rookbommen hadden laten afgaan. De theatertour eindigde in de Nieuwmarktbuurt, in die jaren een zanderige vlakte vanwege de omstreden aanleg van de metro.

Rond 1975 kwam de bus in het niet lang daarvoor gekraakte dorp Ruigoord terecht en daar werd deze omgetoverd in de Luchtbus en blauw geschilderd met witte wolken. De Ruigoorders trokken ermee de wereld in, naar Marokko en India. Ze volgden de hippie trail, de route van de internationale groep reizigers die naar het oosten trok om nieuwe inzichten op te doen. Nog steeds maken ze met de bus tochten naar Christiania, Doel en andere vrijplaatsen in Europa. De bus is nog steeds in Ruigoord en dit jaar tijdens het jaarlijkse dorpsjuweel in Ruigoord, werd zijn 50ste verjaardag gevierd.

Tijdens de Sixties Salon vertellen Pillipes Sumeru, de initiatiefnemer van de Magic Bus, en een aantal Luchtbusreizigers uit Ruigoord over de avonturen van en met de bus. Met mooie verhalen, foto’s en muziek.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: